Taal:

Luchtdroger

De luchtdroger van DRYPOOLS doen meer dan alleen het reguleren van de temperatuur. Onze apparaten zorgen ook voor een gezond en veilig gebruik van een (natte) ruimte. Naast de juiste temperatuur en een aangenaam klimaat, zorgen onze systemen voor de juiste luchtvochtigheid. Hierdoor wordt de kans op condensvorming, schimmel, rot en roest tot een minimum beperkt. Een bijkomend voordeel is dat er in veel gevallen geen sloop en breekwerk hoeft te worden verricht. De duurzame en onderhoudsvriendelijke apparaten van DRYPOOLS zorgen voor een perfecte energiebalans en daardoor ook een forse energiebesparing. Verder zetten de installaties de temperatuur en vochtigheid om in warmte die vervolgens weer kan worden benut. 

''Een klimaatbeheersingssysteem van DRYPOOLS bezorgt u jarenlang zorgeloos zwemplezier.''

Door het compacte en neutrale design van onze systemen, past het in ieder interieur. Sommige modellen kunnen zelfs helemaal worden weggewerkt. 

Welke luchtdroger kan ik het beste kopen?

We geven u graag een overzicht van de mogelijkheden, maar voor het beste resultaat kunt ue onze unieke calculator raadplegen. Maar uiteraard staan we ook graag voor u klaar met een passend advies. Neem dan contact met ons op via +31-162-511553 of mail naar info@drypools.com.

SDA
De SDA luchtontvochtiger - is een ontvochtiger voor uw binnenzwembad. Dit is te combineren met een luchtkanalensysteem met uitblaasroosters. Door zijn zeer compacte vormgeving kan de SDA luchtontvochtiger flexibel worden ingezet en is hij uitermate geschikt voor de kleinere technische ruimte. 

Enkele opties voor de SDA luchtontvochtiger zijn:

 • Ruimteverwarmingsbatterij voor op de cv-installatie / 3-weg regelklep
 • Warmteterugwinning naar het zwembadwater via watergekoelde condensor
 • Geavanceerde bediening / domotica koppeling / modbus koppeling
SDA ontvochtiger    principe SDA

SHA
De SHA luchtontvochtiger - is een ontvochtiger voor uw binnenzwembad. Dit is te combineren met een luchtkanalensysteem met uitblaasroosters. Door zijn zeer compacte vormgeving kan de SHA luchtontvochtiger flexibel worden ingezet en is hij uitermate geschikt voor de kleinere technische ruimte. 

Enkele opties voor de SHA luchtontvochtigers zijn:

 • Ruimteverwarmingsbatterij voor op de cv-installatie / 3-weg regelklep
 • Warmteterugwinning naar het zwembadwater via watergekoelde condensor
 • Geavanceerde bediening / domotica koppeling / modbus koppeling
SHA ontvochtiger      principe SHA

SMA
De SMA heeft een robuust zelfdragend frame voorzien van panelen. Het basisframe en de panelen zijn van dik thermisch verzinkt plaatstaal, afgewerkt met een uiterst corrosiebestendige polyurethaan poedercoating. Standaard zijn het basisframe en de panelen grijs gecoat in RAL9018.

De SMA is geschikt voor een omgevingstemperatuur van 20°C tot 36°C en een relatieve vochtigheid van 50% tot 99%. De ventilator heeft een inwendige flexibele luchtaansluiting om contactgeluid te minimaliseren. De SMA is zo ontworpen dat hij heel goed te onderhouden is. Zo kan de lekbak bijvoorbeeld eenvoudig gedemonteerd worden om te reinigen.

SMA-ontvochtiger      principe SMA

UTA
De UTA is het meest complete zwembadontvochtiger. Met deze ontvochtiger is de ontvochtiging, verse luchttoevoer en luchtverwarming (via cv-ketel) van uw zwembad op een zeer energetische wijze geregeld. Deze unit is geschikt voor de technische ruimte in combinatie met een luchtkanalensysteem met uitblaasroosters.

Verkrijgbare opties voor de UTA zijn:

 • Cv verwarmingsbatterij met modulerende klep (standaard inbegrepen).
 • Warmteterugwinning naar het zwembadwater via watergekoelde condensor (Cu-Ni)
 • Externe bediening / domotica koppeling / modbus koppeling
 • 2-Speed-Temperaturen energetische schakeling op de afdekking van het zwembad
 • Koeling (UTAZ) via buiten opgestelde condensor
UTA ontvochtiger     principe UTA

Afhankelijk van de te gebruiken opties kan het benodigde luchtdebiet variëren en dus ook het model wijzigen.

Luchtdrogers vergelijken? Probeer onze unieke calculator!

Daarom DRYPOOLS

DRYPOOLS kiest u om de volgende redenen:

 • Wij werken met de beste ontvochtigers van het merk Hidros
 • Wij werken uitsluitend met gecertificeerd personeel
 • Energiezuinigheid staat hoog in het vaandel
 • Jarenlang zorgeloos zwemplezier
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Wij geven hoogwaardig advies tegen een aantrekkelijke prijs
 • Wij zijn dé nummer 1 in klimaatbeheersingssystemen in Nederland en België

Waarom een droger?

Een droger is er voor verschillende doeleinden. Zowel voor een privé zwembad, als voor een hotel, aquafitnesscentra, wellnesscentra en saunacomplexen. Een luchtdroger is een goede en voordelige oplossing om de luchtvochtigeheid te verlagen of beter te reguleren. Er hoeft geen sloop en breekwerk te worden verricht. Dit scheelt een hoop geld. 

Hidros de beste manier om te ontvochtigen

DRYPOOLS werkt uitsluitend met de energiezuinige luchtontvochtigers van Hidros. Hidros is al jarenlang een begrip binnen de klimaatbeheersing en is daardoor onze vaste partner voor ontvochtiging. De producten van Hidros staan garant voor hoogwaardige klimaattechniek, voldoen aan de allerhoogste eisen en zijn ook nog eens energiezuinig.

Binnen de klimaat- en installatiebranche wordt steeds meer gezocht naar groene- en duurzame oplossingen. Duurzaamheid is bij DRYPOOLS ook een belangrijke factor. Onze producten behalen gegarandeerd een hoog rendement. 

Team DRYPOOLS heeft de juiste technische kennis en jarenlange ervaring in de klimaatbeheersing. We adviseren u dan ook een passende oplossing en werken graag samen aan een langdurige relatie vol met innovatie, kwaliteit en techniek.

Meer informatie over een luchtdroger? Neem dan contact met ons op via +31-162-511553 of mail naar info@drypools.com. Of probeer onze unieke calculator!
Modellen

Luchtontvochtiger SBA075

Luchtontvochtiger SBA075

De SBA/A is een eenvoudig plug en play opbouwmodel en is stekkerklaar.De SBA/P is een installatie voor achter de muur met roosters.+ Gunstige prijs+ Eenvoudige montage- Luchtverdeling, enkel geschikt voor kleinere ruimtes- Condenseren van raampartij in de winterperiode- Geluid in de ruimte- Geen geïntegreerde verse lucht voorziening, te combineren met de SKHR ventilatiebox.De SBA luchtontvochtigers zijn speciaal ontwikkeld voor zwembaden en whirlpools. Belangrijk hierbij is de beheersing van de juiste luchtvochtigheid en luchttemperatuur. De units zijn vanhoogwaardige kwaliteit en zorgen voor een optimaal comfort.KenmerkenDe SBA heeft een robuust zelfdragend frame voorzien van panelen. Het basisframe en de panelen zijn van dik thermisch verzinkt plaatstaal, afgewerkt met een uiterst corrosiebestendige polyurethaan poedercoating. In alle modellen is een pvc lekbak gemonteerd. Standaard zijn het basisframe en de panelen wit gecoat in RAL9010.De systemen zijn is geschikt voor een omgevingstemperatuur van 20°C tot 36°C en een relatieve vochtigheid van 50% tot 99%.Aanvullende opties:1) Interne vocht- en temperatuursensor2) Externe mechanische hygrostaat / thermostaat3) Externe mechanische hygrostaat4) Extern elektronisch bedieningspaneel5) Ingebouwde verwarmingsbatterij, aan te sluiten op de bestaande cv-installatie6) Ingebouwde geïntegreerde 3-weg klep cv verwarmingsbatterij7) Potentiaal vrij contact voor aansturing cv-ketel8) Ingebouwd elektrisch verwarmingselement 3kW9) Aanvoer- en retourplenum 90° (2 stuks) (SBA…P)10) Set roosters met muurframe (2 stuks) (SBA…P)11) Set ondersteuningsvoeten vloeropstelling (SBA…..A)12) Technische hulp bij het opstarten


Bekijk info en brochure
Luchtontvochtiger UTA035

Luchtontvochtiger UTA035

De hoogwaardige luchtontvochtigers met luchtzijdige warmteterugwinning uit de UTA serie zijn ontworpen om de temperatuur, de luchtvochtigheid, de ventilatie en de onderdruk te regelen in overdekte zwembaden of in andere ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. De UTA is geschikt voor ruimtes met een omgevingstemperatuur tot 36°C en is in staat om tot 30% verse buitenlucht bij te mengen.WERKINGSPRINCIPE De warme vochtige lucht uit het zwembad wordt aangezogen door de afzuigventilator (G). Via het retourfilter (A) passeert de lucht de kruisstroomwisselaar (B). Hier kruist deze de koude verse lucht zodat een deel van het vocht uit de lucht wordt afgescheiden doordat de lucht wordt voorgekoeld. Na de kruistroom-wisselaar wordt een deel vuile lucht (0% tot 30%) naar buiten toe afgevoerd door de ventilator (C). Het overgebleven gedeelte gaat door de verdamper (D) en wordt indien nodig gedroogd tot het gewenste niveau. Na de verdamper wordt de koude en gedroogde lucht gemengd met verse buitenlucht. Deze lucht wordt daarna voorverwarmd door de warmte van de warme luchtstroom uit de kruisstroomwisselaar. Vervolgens wordt de lucht door de condensor (F) nog verder opgewarmd. Als de zwembadruimte verwarmd moet worden wordt de gewenste temperatuur bereikt via de warmwaterbatterij (H). De UTA is in staat om, de luchtvochtigheid, de verwarming, de verse lucht en de onderdruk van het zwembad te regelen. Doordat de UTA een warmtepomp heeft in combinatie met een kruisstroomwisselaar, bent u verzekert van een zeer laag energieverbruik en een optimaal comfort.DUIDELIJK EN GEBRUIKERSVRIENDELIJK De gebruikersinterface van de UTA is duidelijk en gebruikersvriendelijk. Via een verlicht lcd-display kan de bedrijfsstatus van de unit direct worden gecontroleerd. De in de microprocessor verwerkte drukknoppen geven een directe uitlezing van de belangrijkste bedrijfsparameters: temperaturen, drukken, setpoints, draaiuren, et cetra. De menu’s bieden toegang tot alle machineregelingen, inclusief een geheugenmenu voor een snelle storingsdiagnose. De regeling is voorzien van een weekprogramma waarbij de standen 'comfort, energie besparen, verwarmen, vrije koeling en uit' kunnen worden geprogrammeerd. Tevens kan er met het tweede setpunt van temperatuur en vocht veel energie worden bespaard. Kortom, bij een optimale instelling van de UTA, ontstaat er een maximale energiebesparing.


Bekijk info en brochure
Luchtontvochtiger SHA200

Luchtontvochtiger SHA200

De SHA serie is speciaal ontworpen voor plafondmontage. Als er sprake is van een beperkte hoogte is plaatsing op een plat dak in een geïsoleerde kap ook mogelijk.+ Gunstige prijs+ Te monteren aan een kanalensysteem voor goede luchtverdeling+ Lage hoogte, geschikt voor plafond / dakmontage in geïsoleerde kap+ Energiezuinige opties, EC ventilator (30 tot 70% besparen) en warmteterugwinning naar het zwembadwater.- Geen geïntegreerde verse lucht voorziening, te combineren met de SKHR ventilatiebox.De SHA luchtontvochtigers zijn speciaal ontwikkeld voor zwembaden en whirlpools. Belangrijk hierbij is de beheersing van de juiste luchtvochtigheid en luchttemperatuur. De units zijn vanhoogwaardige kwaliteit en zorgen voor een optimaal comfort.KenmerkenDe SHA heeft een robuust zelfdragend frame voorzien van panelen. Het basisframe en de panelen zijn van dik thermisch verzinkt plaatstaal, afgewerkt met een uiterst corrosiebestendige polyurethaan poedercoating. In alle modellen is een pvc lekbak gemonteerd. Standaard zijn het basisframe en de panelen grijs gecoat in RAL9018.De systemen zijn geschikt voor een omgevingstemperatuur van 20°C tot 36°C en een relatieve vochtigheid van 50% tot 99%.Aanvullende opties:1) Interne of externe vocht- en temperatuursensor. 2) Externe mechanische hygrostaat.3) Extern elektronisch bedieningspaneel.5) Ingebouwde verwarmingsbatterij, aan te sluiten op de bestaande cv-installatie.6) Ingebouwde geïntegreerde modulerende 3-weg klep cv verwarmingsbatterij.7) Potentiaal vrij contact voor aansturing cv-ketel.8) Ingebouwd elektrisch verwarmingselement 3kW.9) Set roosters met muurframe.10) 2-speed EC ventilator 300Pa ten behoeve van energiebesparing tot 75% als de zwembadcover is gesloten.11) Warmteterugwinning naar het zwembadwater door middel van watergekoelde condensor (Cu-Ni Voor afvoer van 35% van de restwarmte). 12) RS485 modbus koppeling. 13) Trillingdempers vloeropstelling. 14) Trillingdempers plafond onderbouw.15) Technische hulp bij het opstarten.


Bekijk info en brochure
Bekijk alle modellen...
Copyright © Drypools 2023 - Gerealiseerd door NUGTR | Privacy Verklaring